De gallery

De Gallery

Nieuwe kleine galerie in 2021 geopend. Altijd met werk van Vincent Icke, en wisselend van andere kunstenaars, die vrijwel altijd op het raakvlak van kunst en wetenschap werken en/of onaards werk maken. Deze kunstroute in 2023 zijn er in ieder geval twee kunstenaars aanwezig:

Volkert van der Wijk stelt zijn bewegende beelden ten toon, binnen en in de tuinen. https://kineticart.nl/en/general/volkert_van_der_wijk Hij zal er enthousiast over spreken, en hij maakt kunstwerken die je mag aanraken en in beweging zetten.

Vincent Icke werkt in tal van technieken en sectoren, zowel grafisch ontwerp als installaties. Vaak geïnspireerd door zijn wetenschap of door een opdracht, boek of belevenis. Rijk aan verbeeldingskracht, technisch perfect uitgevoerd en vernieuwend.

José den Hartog kan prachtig tekenen en schilderen, ook heel fijn en klein, met een penseel met 1 haar, wat schitterende miniaturen oplevert. Ze tekent op keramiek van allerlei soort, maar is natuurlijk ook zich steeds opnieuw aan het uitvinden en ontwikkelen. Vloerkleden, tafelkleden en beelden en vazen zijn naast haar vele tegels en schalen te zien. Haar in haar atelier bezoeken is een bijzondere ervaring. Ze werkt heel veel in opdracht, ook voor particulieren die bijvoorbeeld in keuken, badkamer, gang of gevel bijzondere en persoonlijke afbeeldingen wensen. Ze werkt zowel heel figuratief en naar foto’s/illustraties in natuurhistorische boeken, als non-figuratief, in allerlei kleuren. Haar website is: www.josedenhartog.nl

Den Haag; Piet Gispen Photography; portrait; artist

Van Hanneke Roelofsen is ook altijd werk aanwezig. www. hannekeroelofsen.nl  In 2022 kochten we een bijzonder bronzzen beeld van haar dat ik de tuin staat: Heaven knows. Binnen is haar drieluik in satijn en zijde te zien: Full Moon Dancer. Het is nog niet bekend of Hanneke ook in 2023 bij de Kunstroute aanwezig zal zijn.

In 2022 was Gert van Dijk de hoofdrol speler in de kunstroute, met prenten van de bewoners van zijn fictieve planeet Furaha. https://www.planetfuraha.nl